هواشناسی (aerology) علم مطالعه جو حاکم بر سیاره زمین و رخدادهای گوناگون فیزیکی آن است. پیش بینی های جَوی تاثیر بسزا و مستقیمی بر کیفیت زندگی بشر دارد و از گذشته یکی از بزرگترین دغدغه ها بوده امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی با کمک رادارها، ماهواره ها، فرستنده ها و حسگرها و بلاخص ابررایانه ها هواشناسی (aerology) مانند قدیم نیاز به تلاش های طاقت فرسا و زمان بر ندارد.
پیش بینی آب و هوا (aerology) و تغییرات جوی در مقیاس کوچک از دیرباز توسط بشر درحال انجام بوده اما در سطوح گسترده و وسیع تر این مسئولیت از عهده انسان خارج و به ابرکامپیوترها که سرعتی درخور توجه نسبت به انسان دارند سپرده شد، شبیه سازی های الگوریتمی براساس اقلیم هر ناحیه و منطقه که این امر نیز از توان انسان خارج است.
درنهایت سیستم هوش مصنوعی در زمانی اندک نتایجی دقیق برای پیش بینی حوادثی از جمله: سیل، زلزله، طوفان و هرگونه شرایط بحرانی جوی دیگر که منجر به خسارت اقتصادی و یا جانی بالا می گردد کرده و با این اطلاعات کمک درخور توجه ای به دولت ها و بشریت نموده است.
هر ساله روز 12 اکتبر که (توسط سازمان ملل متحد حمایت میگردد) و روز جهانی کاهش بلایا نامیده شده توسط مردم جشن گرفته می شود. از طوفان، خشک سالی و موج گرما گرفته تا سیل و آتش سوزی، بسیاری از بلایای طبیعی مربوط به آب و هوا (aerology) هستند و با کمک گرفتن از ابر رایانه می توانیم وضعیت آب و هوا در پیچیده ترین حالات را نیز شبیه سازی کنیم و از هزینه های فوق تصور این بلایای طبیعی جلوگیری کنیم.
طی تحقیقاتی که توسط سازمان ملل انجام گرفته از سال 1995 تا 2015 مرگ بارترین بلایا مربوط به آب و هوا بوده:
دولت ها می توانند با پیش بینی به موقع این خطرات از هزینه های هنگفت به جای مصرف جبران خسارت یا باسازی برای مقاصد اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و … بهره برند.